21 February, 2012

oh kasihan....

sian dia...usang dah,buruk...bersawang sana sini. Nak buat camne, bukan penulis tegar. Anak bujang n baby#2 lagi tegar.

Alhamdulillah dapat kesempatan dan ruang untuk menulis masa rijal tengah morning nap, and i have nothing to do here. Tunggu masa lapar, turun bawah, cari makanan. Heh. kalau tak, bersusun keje rumah n nak melayan tuan raja kecik ni. Masa untuk berehat seketika, hanyalah waktu suami sudah balik keje. Busy mak.

I got the inner peace and redha untuk jadi surirumah baru-baru ni. Thanks to Kak Leen. =))

If not, ikhlas ku akui, susah gak nak terima. Otak ligat nak kerja, nak beat suami dalam bidang masing2. heh, aku ego tahu? Tak boleh kalah, lagi2 dengan suami sendiri. Sebab tu sampai sekarang,kadang2 study gak benda2 yang berkaitan. So that aku tau ape nak debate dengan suami. Oh...oh...ade benda suami sudah tentu kalah, iaitu tentang breasfeeding. HAHAHA

Bercakap pasal breasfeeding, Rijal still breastfeed. just that susu tak melimpah ruah lah macam dulu. Dah takd langsung rasa let down tu. Rinduuuu.... tapi, bila rijal lupa nak bf, mula lah nyut nyut rasa. bila picit cik N, nan ado keluar ape. just boleh nampak susu pekat yang lebih bila lepas rijal bf.  Oh ye, rijal pon dah consume fresh milk bila dia nak. mostly tanak. or bila berjalan je dia nak. or iikut suka dia lah. heh.

Baby adik sudah 28w. =)) so strong. lagi power kicking and smacking ummi dia compared abang Rijal. Adik...adik... Paling happy bila abg rijal tegur/borak2/nyanyi lagu Oh McDonald kat dia. Bukan main dia tendang n siku. Baby adik ni suka tendang pundi kencing ummi. Sakit wok. Abg Rijal dulu suka tendang ribs ummi,tu pon bila dah masuk 9 bln. Ni baru 5bln dah abis satu badan ummi kena -___-'' oh adik. Please ye, bila keluar behave.

Nampak gaya,aku bakal pecah rekod masa mengandungkan rijal which is 63/64kg. baru 7 bln pon sudah 58/59 kilooo.aigoo. kena usaha keras pasni utk dapat figure dulu. Yakin boleh!!! sebab adik n abang ade kan, sumber senaman paling mudah :)

lama tak tepek gambar rijal.

jap cari.

oh...xde....heeeee...

4 comments:

nanonano said...

aku xnk gmbar rijal,
aku nk tgk mak rijal yg ketara sgt pembesaran dia skrg ni neh, hehehe

Perjalanan Hidupku said...

kakaak .. suke tengok rijal layan perot ummi dia.. cam tak sabar nak second baby leh? :)) take care ommii. best tak jadi suri rumah

ak yuyunz said...

bestnya jadi surirumah. itu adalah my wishlist. boleh tengok anak-anak membesar depan mata.. :)

ummi said...

kemahen ko mek na...aku xde snap la gambo..bukan kemho pong...

jadi surirumah paling best takde diarah2..kita bosh..hehehe...manage ur own time la kan =)