24 November, 2010

sebelum & selepas

kami pulang ke penang jumaat lepas
the night before, mcm besa BF rijal suddenly terasa hangat bdn si kenit ni
ah sudah...
demi anak aku rela xtdo...tdo gak,tp tdo2 ayam
start from 4am rijal cirit birit secara pukal
smp merah2 bon2 dia..sian...
but i suspect he got the diarrhea since that morning (pampers abis,bon2 merah)
oh,mau balik penang...rushing...
so kepala otak jd serabut
otw dlm perjalanan,kena lagi...so decide bwk g klinik tros
lama x lama jgk la nk tunggu...abis sume org bdk kecik ni tegur
maklumla,anak i ni tgh peramah...so layankn je...
1st time okeh jmp doctor gov yg sgt ceria n tulus
aku tny dia terang dgn detail
i like her...mmg mdoakan dia maju dlm karier dia...
she checked my baby tp since this little guy still active
(yes,dia keep on babble,jumping like no one bisnes)
doctor soh monitor shj,ok..puas ati
continue blk penang dgn bdk yg aktif ni..
the next day,alhamdulillah...kembali sihat
                     .
                     .
                     .
                     .
back from penang, suddenly body temp rijal increase blk...
haiyoh....ghisau
mmg xtdo mlm aku,btl2 xtdo this time...
wat sponging...tetibe kol 12 dia merengek yg amat
try bg mkn ubat,dia reject siap muntah
2x muntah after feed dgn medicine
*klise:after muntah rijal toleh kat abah dia mcm ckp,"i told u,i dont want to eat this med!"*
so amik air asam jawa(buat pekat2) letak kat kepala dia
n alhamdulillah it works...
siangnya dia melekat je dgn aku
ummi dia nk mandi dia leh plak nangis mdayu2...
xjadi mandi...dokla memegang dia...
ptg tu,da ok...leh main kejar2...
aku lari dia merangkak lelaju kejo...hahahaha...
berpeluh2 dak kecik tu...

oh,ni vdoe dia mbebel b4 tdo...
sila jgn tgk..nnt anda pening
video 

p/s::dia bley turun sdr dr bouncer tu...mcm ulat gonggok..heheh

No comments: