23 January, 2013

On the bright side. lol.

Bila mana seorang anak Adam itu jatuh sakit, maka Allah akan hantar 3 malaikat untuk menarik nikmatNya,
  1. Malaikat pertama akan menarik selera makannya
  2. Malaikat kedua akan menarik seri wajahnya
  3. Malaikat ketiga akan menarik dosa2 kecilnya

Sesudah anak Adam itu sihat kembali, maka Allah akan menghantar dua malaikat untuk memulangkan kembali selera makan dan seri wajahnya, tetapi Allah menghapuskan dosa2 hambanya..
-kredit to FB

For me sakit ni Allah bagi chance untuk aku berehat sepenuhnya. Dapat pulak (alhamdulillah) suami yang supportive, tak bagi langsung buat keje rumah, non, yilek. Semua tugas masak, kemas rumah, anak2, diri dia, diri aku, semua suami buat. Kadang geram gak, baring rehat je, baru nak angkat vakum, kena baring lagi..lol.

So, on the bright side, i've been treated like a Queen. Makan minum pon dihantar, tinggal tak suap je. ROFL. Rijal paling suka bagi air jus n vit, muka bangga bila dapat tolong. Pastu puji2 la...bulat matanya gembira. lol. Then, of course, dia pau air jus aku...now, hari2 tanya, ummi, nanti abah buatkan ijan air jus kan? haah rijal...abah buat untuk awak. LOL.

Novel2 beli kat BBW pon dah abis baca...betapalah nikmat dan rahmat yang aku dapat..lama dah ngidam nak baca novel dgn khusyuk... :)

Bila dugaan datang ni, Allah bagi kami kekuatan dan kesabaran disamping mengeratkan kasih sayang kami..I can whine all i can, tapi sapa aku?takde satu apa pon pada diri ini, mahupon anak2 yang aku kandung 10 bulan itu, semua bukan milik aku....Ni semua Dia punya... =_=

.Moga rahmat Allah bersama kita...insyaallah..

2 comments:

deena awanis said...

get well soon..:)

Puan Jiha said...

get well soon Queen Mas hehehe