25 February, 2011

nak tercabut rase!

ok..my nightmare is comingggg!!
4batang,boleh tolerate lagi..
masih baik2 mcm kucing gitu...
masuk 6...ok,each feeding session, my blood will shoot high!
haiyoh...bg teething pny toys tamau!
ish...i think i have to bare with it..
don't want to imagine if he has full set of teeth.
pakaikn dia getah kat keliling gigi blh?
xdela sakit sgt rasa...
xdela rasa ngilu bila BF...wuwuwuwuw

google

skrg central incisor dah ade,now upper lateral incisor plak..
bertenang....bertenang,...
tarik...lepas..tarik.....lepas....

2 comments:

LeeN said...

oh ya. akak teringat pasal teething ni. sebelum fateh ada gigi, akak dah ingat nnt dia nk tumbuh gigi nak pakai nipple cover tu bila enemkan dia, tp turns out dia mcm ok je time tumbuh gigi. so akak x pakai. tp kalo da kronik sgt n mas z tahan, kot ada jumpa mende ni try la pakai. tp perlu diingatkan, pakai ni mmg amat x biasa masa awal2 tu. kene prektis salu pakai baru ok. akak pakai ni masa bb mula2 lahir dulu sbb time tu akak mmg z boleh handle sakit masa bf. dua2 anak macam tu. masa fateh, umo 3 bulan baru ilang. masa kakaknya, 5 bulan pun sakit lagi. lepas tu ilang. dunno why tp diorg kata kulit akak nipis sgt. sbb bila enem lama2 akan cepat sakit. nak kebalkan amik masa la sikit. bila baca rijal teething bila nk masuk 6 gigi mcm ni akak rasa... err akak kena prepare kot mende tu. sbb yg aritu mcm da lama. huhuhu. sakit ya mas? sabar eh.. huhuhu.. rasa mcm time enem tu nak sepak muka org laju2 kan... huhuhuhuhu.

ummi said...

oo...nipple protector ye kak leen?
tu la,aritu dia xmenggigit time nenen..lately baru stat perangai ni...dah ujung2 dia gigit sikit..ui,..sentap...rs nk tampar je lelaju...tp mmg xla...sabo je la...huhuh