22 December, 2010

mak angkat

each time nk fetch Rijal dari school,mesti dak kecit tu xde kat tempat dia
memula pelik,mana la dia pegi
masuk hari2 baru perasan cikgu sama yang kejenya mengelek Rijal
sampaikan bila tiba kat school,nmpk teacher tu senyum lebar dak kecit ni
penah jgk wat spot check
masih dikelebet kehulu hilir oleh teacher yg sama
pas bf,sumbat botol bg tdo lama..kakakaka
 syukur
even though teacher tu bkn yg jaga klas Rijal (dia jaga tadika)
tapi abis tadika je mmg teacher tu mencari Rijal
oh,extra attention gamaknya anak aku
lagi2 anak tu yg paling kecik dalam kelas lahir tahun 2010,
(dlm klas tu semua lahir  2009,da ade gigi,da berjalan,anak guwe jgk yg rongak)
mcm terselamat dari mulut rimau (T_____T)

semalam jgk heroku kena gigit dgn sorg minah ni(aku mmg da agak,sbb dak kecit tu penah gigit bdk len depan mataku,hihih)
kesan gigitan xpe,jgn cubitan..

mungkin melalak si Rijal tu
tapi......xpela,tu namanya social skills
otw balik pesan,
Rijal boboy,kena kuat..nanti da ade gigi jgn gigit org lain...Rijal suka x org gigit Rijal? xsukakn? so jgn buat kat org lain..sakitkan? lain kali anak ummi kalo org buat camtu,Rijal tepis pastu tinggalkan dia..jgn gaduh2 ye..Rijal budak bijak kn?
*hugs n kiss byk2*
all d way balik,kuat je dia peluk aku..hohoho...dgn batuknya...sian...
mlm tadi,again....aku jadi zombie
Rijal dok terjaga sebab batuk
*b4 ni letak myk masak cap carotino,tp myk tu xjalan then ptg tu p beli myk masak dlm paket sudah,sapu after mandi,hamik..cair terus kahak,terbatuk2 dia telan kahak tu..kalo x,batuk je..sian..*
then mlm tadi asal batuk bgn,merengek nk nangis,mata pejam...
mata ngantuk tp tgk anak cam2,leh plak gelak...kesian+kelakar...
end up kejap2 bgn tepuk2 bagi turun kahak
ngantok....tp aku rs xleh lawan time mak jaga aku ms kecik
T__________T* insaf*

anak,cepat sungguh kau membesar :')

2 comments:

Dayu said...

mas, minyak masak?
camne?? sapu ke?? buat camne
tolong explain

ummi said...

dayu,
just sapu je,buat macam myk yuyi tu...
tiap kali lepas mandi sapu kat belakang(area paru2)dada depan n leher(kat toraks)
hm...phm ke?