20 December, 2010

terima kasih

gembiranya pagi ni,pepaghi lepas buat keje menge'pump' disapa pulak
oh,bukan disapa sebab bunyi pump mcm badak medela,sila wat sound proof punya pump,pastu rega jd mahal la pulok!
ok,actually aku xkenal sapa yg sapa aku agagagagaa
sbb masa dlm lift kena tepuk n said, "pump susu anak ye?"
aku senyum n blah,lift tidak menunggu,kang terbabas plak p tmpt len
perkara kecik yg membuat aku senyum smp skrg
rewind back,haku br perasan dia bwk beg susuibu.com *senyum*

Mai Alias terima kasih sebab tolong hakak ko ni
kalo x,comfem akak da hempas laptop ni
hakak ko ni dulu meniru masa bljr coding bagai
ahahahaha...totally hate coding dan yg sewaktu dgnnya

last friday,Rijal domam,diikuti dgn selsema n batuk sket
:)
nk masuk 8bln dlm 5hari lagi..
anak...begitu cepat awak membesar
begitu cepat putaran masa
ummi tau,awak suka buat semua benda sendiri
independent boy
membesarlah seperti maksud nama mu sayang *lap air mata*
20hari,berpantang di kampung


salah satu menda yang dapat dikisar dan difahami
susu ibu adalah 'sensetif' berbanding susu formula
maksud sensetif kat cni, bkn basi ye
tapi lebih menjurus kepada pemakanan rohani
yang mana sekiranya seorang ibu yang sedang gembira dan tenang menyusukan anaknya
maka atas izinNya anak itu akan mengikut sifat ibu yg menyusukannya
sebab itulah kita kena gembira + tenang dsb sifat mahmudah ketika menyusukan anak
compare dgn susu FM buat n bg minum mgkn ada tempias sedikit shj
nampak senang? :)


di atas sebab susu ibu ni kurniaan Ilahi
maka bersyukurlah, mcm yg kak Farah bercerita penuh emosi
kadang2 susu yg sedikit itu yg mampu mengenyangkan anak sehingga 2thn
rahsianya?mintalah pada Dia
aku bersyukur sebab Rijal still refuse utk mkn,rasa2 takde masalah,makan yes,prob!
sbb..........aha,senang keje aku
ade hikmah dia tanak makan
slowly Dia tunjukkan aku asbabnya :)


fikir-fikirkan...dan selamat berfikir agagagaga

2 comments:

Dayu said...

anak makin besar
makin independent...tp manja makin menjadi2
kita mak2 ni
mmg senang je terharu
tersentuh hati kan
tgk muka anak tgh tido pun bleh sayu
rasa mcm tak nak bagi dia besar cpt sgt
tak puas tgk dia as baby

rijal masih tak nak makan
takpe la..dia masih dpt bekalan susu ibu
teruskan mas
selagi termampu dan bekalan masih ada

ummi said...

memang,tgk anak membesar ni sayu je..huuu