01 March, 2011

anak susuan?

hm...
kalau suami tak bagi tak boleh kan?
sayang rasa kalau susu yg ade ni x pakai...
sbb now rijal banyak direct feed.
so harusla dia tanak EBM tu..
stok x banyak,...ade la dlm 394oz..
in case aku hospitalized/mati ngam2 couple of weeks je utk supply rijal
before carik ibu susuan lain (yes,mmg always pesan ngn suami pon :) )
ei...
sayang la...
nnt nk interview ngape suami tak stuju nk bagi anak susuan.
i bet he got one solid reason
one thing for sure,
dia tak suka lebihan bagi org cth, baju2 yg terpakai bagi kat baby,ikot pandangan dia,if baby tu baru,seeloknya bagi brg baru.
sampai ke sudah aku tak nmpk lojiknya. ade je nk soal jawab.
might be sbb susu pon xde la limpah ruah,yg nk bagi pon sbb tanak pass due date..ish...tak paham...

kang ade yang kena paksa mandi susu...
hahahahah..

6 comments:

mrs zach said...

kalau nak cari kan..cari yang boy juga. sebab kalau gegirl..mana la tau nanti rijal dah beso, tetiba dia syiok plak kat adik susuan dia. kannn...terus la jadi drama di situ. sekian terima kasih. err..cuba ko bagi cerita nabi yang menyusu dengan halimatussadiah tu sket. mana tau tetiba dia terbuka ati. cheh..tiber aku ni kan..

ummi said...

ha ko...tergelak besar aku baca (padahal mmg gelak xsnonoh pon)...
nnt aku korek2 sket...suami aku tu,pandai berdebat *pitam nk lawan debat*

Momma Mia said...

Its not easy, Make sure interview dulu sapa anak susuan tu punyer family... kenal & mesra2kan. ikatan mesti tak bleh putus.. sbb anak susuan & ibu susuan ni ada link... paling penting restu suami, if not nanti susu tak berkat.

ni antara info yg Alin kaji & tanya pengalaman ibu2 susuan.. baru2 ni ada org mintak alin jadi ibu susuan anak dia sbb susu dia drop giler. Alhamdulillah bila tergerak hati nak terima dia bgtau susu dia dah back to normal. :)

ღnFashyaღ said...

banyak betul stok susu mas. beratus2 tuh.

erm, fashya pun penah terdetik dalam hati kalau fashya mati nak soh suami carikkan ibu susuan untuk husna. Jangan bg FM

LeeN said...

hahaha.. tergelak baca komen korang. erm, yg bagusnya kalau susukan bb girl lain, nnt aurat da macam adik beradik sendiri. kan best. mas dpt la anak dara instant.. hihi. waa. byk stok tu. mas, da benti keje ya? sbb ckp asik direct feed ni.. hehe. apa-apa pun, mesti hubby ada solid reason kan. cuma tu la. nak kena korek la dulu ape2 hal tu. ala.. nk je buat stok tp reason x mahu buat stok sbb x mahu tensen tgk hasil pump. maksudnya jap sikit. jap byk. haha. nnt suke tensen meleret2. ntah hapa2 kan. sbb tu la tegar juga direct feed. demam ke. melepek ke. tak larat ke.. ttp bf direct juga. erm.. dah nk setahun da pun baby. heh.

mas. jgn dimandikan pulak si rijal tu dengan susu k. horror bila akak pk. :P

ummi said...

kak alin: aah..mmg suami kate ON baru jalan,sbb byk menda kena pk..

fashya: xbyk susu tu,just dari x abis sayang je rezeki tu..

kak leen: aah ;) misi lain skrg..hihi...aritu,dtg period susu mmg kureng,rijal xpuas mnm,bg susu pump,berdesup dia telan..tu yg kena ade stok..bahagian masing2 berbeza.. :)
ikotkan nk mandikan bapak rijal..hahahaha...bg PUTIH...muahahaha

p/s/s::bapak rijal blh nyanyi lagu nasyid bile tny hal ni...sabo je la...